تاریخچه فرش بلوچ
فرشی که مطابق با تاریخ و آداب و رسوم مردم سیستان و بلوچستان بافته شده به فرش بلوچی شهرت دارد. مردمی که چادرنشینی را انتخاب کردند و با تلاش و کوشش، تمام وسایل مورد نیاز زندگی خود را فراهم می کنند. در این میان زنان این طایفه با کمک مواد کاملاً طبیعی، فرش های بلوچی بسیار زیبا و جذابی را می بافند.
قیمت فرش بلوچی دست بافت مانند سایر فرش های دست بافت کمی گران است؛ زیرا برای بافتن آن از پشم طبیعی استفاده شده است و رنگرزی آن توسط مواد موجود در طبیعت جنوبی ایران انجام می گیرد.
این قوم، شامل چندین طایفه ی مختلف از جمله طوایف سالارخانی، بهلوری و رحیم خانی است که محل زندگی آن ها در شهرهای درگز، تایباد، سرخس و مشهد می باشد و تبحر خاصی در زمینه ی بافت فرش بلوچی دارند.
طرح فرش بلوچی
طرح این نوع فرش، شباهت بسیاری به طرح های فرش ترکمن، ایلات قفقاز افغانی و ایلات افشاری دارد؛ به علت این که بافندگان از تصاویری که در طول زندگی از طبیعت، دشت و بیابان ها که در ذهن شان نقش بسته و آن نقوش را روی فرش اجرا می کنند. به طور کلی، فرش بلوچی به طرح های درختی، ممدخانی، کله قندی، گل بادامی، گل ستاره، سه خشتی، گاو و برج، سنگ چولی، فتح الله خانی، یعقوب خانی، طاووسی، کلاه دراز، کشمیری و …. شهرت دارد.